أجمل بنوتات وبس ..
 
الرئيسيةاليوميةس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 طريقه عمل الكوسه بالباشميل

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
نونه الاموره

avatar

عدد المساهمات : 6
تاريخ التسجيل : 28/05/2012

مُساهمةموضوع: طريقه عمل الكوسه بالباشميل   الثلاثاء يونيو 05, 2012 12:14 am

الكمية تكفي: 4 أشخاص
وقت التحضير: 30 دقيقة
وقت الطهي: 30 دقيقة
المقادير: 1/4 كيلو لحمة مفرومة كيلو كوسا مقدار بشاميل
التحضير: * تجهيز الكوسا:
- نكحت الكوسا بالطريقة المعتادة
- نقطعها بالطول شرائح سميكة نسبيا
- نجيب طاسة كبيرة ونملاها زيت ونحمر الكوسا زى ما بنحمر البطاطس
- وننشلها أول ما لونها يكون دهبى (وبالطريقة دى أضمن عدم نزول سوايل من الكوسا عند الدخول للفرن)
* تجهيز اللحمة المفرومة :
- نعصج اللحمة بالطريقة المعتادة (يعنى بصل مفروم خشن ولحمة مفرومة وبهارات وملح )بس أن دلعتها شويه حطيت فيها (جزر مبشور – مشروم – فلفل ألوان – 2 ملعقة صلصة-خس )
* تجهيز البشاميل:
- ماحبيتش أحمر الدقيق كفايه إنى حمرت الكوسا عملتها زى ما باعمل المهلبيه
- سخنت عدد 2 كوب شوربة ولو الشوربة مش دسمة ممكن نضيف ملعقتين زبدة
- وبعدين جبت كوب دقيق ودوبتها فى2 كوب لبن أو أقل على البارد وبعدين أصفيها
- ولما تبتدى الشوربه تخش فى الغليان نحط الدقيق باللبن المتصفيين
- ونقلب وممكن نضيف 3 جبنة كيرى ودى فكرة أو نضيف قشطة لو موجودة أو كريمة لبانى أنا ضفت 3جبنة مثلثات وجبنة شيدر مطبوخة ضربتهم فى الكبة وأضفتهم عالبشاميل وقلبت لغايه أما قوام البشاميل يتقل
- هنا حنولع الفرن على أعلى درجة يعنى نحمى الفرن لمدة نصف ساعة لو الفرن كبير على ما نجهز البشاميل
الطبخ: * نرص الصينية مع بعض :
- الأول نحط طبقة بشاميل وبعدين طبقة كوسا بس نرش عليها شوية ملح على فلفل
- وبعدين نضيف اللحمة المفرومة المتدلعة
- وبعدين نضيف طبقة كوسا نرش عليها ملح على فلفل
- وبعدين طبقة بشاميل بس نرب عليها بيضتين قبل مابحطها
- هنحط الصينيه فى الفرن على الرف الوسطانى أو فى الرف العالى لو الفرن بتاعك حامى
- على مابتخرج بتاخد حوالى نصف ساعة
- أول ما بتخرج الصينية نغطيها على طول ودى خطوة مهمة جدا لإنها بتخلى الشكل والقوام أحلى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
طريقه عمل الكوسه بالباشميل
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
سُـكَــرْ نَبَــاتْ بِتَــاع الْبَـنــات ^_^ :: المسابقات الممتعه :: مطبخ البنوتات-
انتقل الى: